Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Disclosure Підприємцям Одещини розсилають фейковий лист щодо участі у програмі гуманітарної допомоги ЗСУ

Про це повідомив речник Одеської обласної військової адміністрації Сергій Братчук. Шахраї надсилають лист-звернення в особисті повідомлення керівникам підприємств, приватним особам, а також компаніям та організаціям на їхні електронні адреси. У листі нібито від Одеської ОВА за підписом Максима Марченка просять взяти участь у програмі гуманітарної допомоги ЗСУ та надають реквізити для переказування коштів. Ба більше, шахраї зазначають суму, яку має переказати підприємець нібито на закупівлю військової амуніції та обладнання. Крім цього, у листі стверджують, що «дії узгоджені з Президентом України та Верховною Радою України». Цей лист є фейком.

За повідомленням Братчука, ні Максим Марченко, ані Одеська ОВА не беруть участі в жодних програмах зі збирання коштів і не надсилають подібних листів. Речник Одеської ОВА просить у разі отримання листа повідомляти про це правоохоронні органи.

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join