Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Manipulation Оборона ЗСУ в Донецькій області «залишилася без снарядів і солдатів після наступу на Курщину», — The Financial Times

У анонімних телеграм-каналах та соціальних мережах російського сегменту поширюють інформацію, що після наступу на Курщину оборона ЗСУ у Донецькій області залишилася «без снарядів та солдатів». Про це нібито пише американське видання The Financial Times. 

«Наступ на Курщині пришвидшив наступ Росії на Донбасі. Це сталося через зняття з цієї ділянки фронту до 10 тисяч українських військових, у тому числі з елітних десантно-штурмових підрозділів. Пріоритет у забезпеченні боєприпасами, як і солдатами, наразі віддається Курському напрямку, розповіли FT офіцери, перекинуті з Донбасу на територію Росії», —  повідомляють у соцмережах.

Фактчекери StopFake проаналізували кейс і визначили, що у матеріалі The Financial Times взагалі не говориться про те, що оборона ЗСУ на Донеччині «залишилася без снарядів і солдатів» після наступу на Курщину. 

У статті підкреслюється, що через курську операцію українським військовослужбовцям на Донбасі доводиться нормувати кількість боєприпасів, а солдати «можуть стикнутися з іще більш тривалим перебуванням на фронті без ротації». При чому, це висновок самих авторів видання, тобто припущення.  

Нагадаємо, що українські війська прорвали російський кордон на Сумщині у вівторок 6 серпня. 12 серпня президент Зеленський уперше прямо написав, що Україна проводить операцію в Курській області Росії. 12 серпня Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський повідомив, що Україна контролює майже 1000 км² Курщини. Станом на 21 серпня під контролем України перебувають 93 населені пункти Росії. 

Читайте ще: США начебто причетні до операції в Курській області

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join