Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Disclosure Невідомі телефонують волинянам від імені ОВА й виманюють гроші

Це зафіксували фактчекери проєкту «Брехунець». Вони розповідають, що невідомі телефонують начебто від імені голови Волинської ОВА Юрія Погуляйка та надсилають у вайбер фейковий лист із проханням переказати кошти. У повідомленні ідеться, що кошти підуть нібито на техніку для української армії. 

У відомстві Волинської ОВА зазначили, що вони не відправляли таких листів і не телефонували. Керівниця підрозділу Управління інформаційної політики Волинської ОВА Каріна Мариневич запевнила, що такі шахрайські схеми з’являються не вперше, і вони знають, як із цим боротися. Вона також передала цю інформацію голові Волинської ОВА, і він найближчим часом вийде із заявою про фейк на своїх сторінках у соціальних мережах. 

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join