Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Disclosure Невідомі створили сайти з назвою ​​«Залужний 2024​​​​»

У мережі рекламують сайти, які нібито пов'язані з ексголовнокомандувачем ЗСУ Валерієм Залужним. Ресурси на різних доменах і створені анонімними користувачами. 

У Центрі протидії дезінформації при РНБО повідомляють, що ці сайти не пов'язані із Залужним, а про їхнє існування вже поінформовані правоохоронні органи України. Ймовірно, за створенням цих онлайн-майданчиків стоять росіяни, які прагнуть розколу українського суспільства, тому й використовують для цього різні засоби. 

Сайти ведуть на анонімні телеграм-боти, що збирають інформацію про користувачів, яка в майбутньому може бути використана проти громадян України. У Центрі застерігають від реєстрації на цих ресурсах і просять довіряти лише верифікованим джерелам.

Author: Віталій Михайлів,

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join