Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Fake На Заході в українських біженців забирають дітей, які швидко їдять

Таку інформацію з посиланням на «владу Запоріжжя» (сепаратиста Володимира Рогова) поширюють російські ЗМІ. Нібито дітей забирають, бо вони  не доїдають або швидко з’їдають порції,  за дуже сильну емоційну прихильність до батьків і за те, що мама голосно кричала на дитину. Наче найчастіше такі випадки зустрічаються у Німеччині.

У Запорізькій області з початку повномасштабної війни владу представляє обласна військова адміністрація, головою якої є Олександр Старух. Він не робив жодної заяви про вилучення дітей в біженців.

Володимир Рогов – сепаратист і колаборант, який оголосив себе так званим мером тимчасово окупованого Мелітополя. Національна поліція відкрила проти нього кримінальну справу. 21 липня Європейський Союз наклав на Рогова санкції.

Такі фейки поширюють для того, щоб матері з дітьми не наважувалися тікати від війни в західні країни, де насправді надають їм соціальну допомогу та сприяють адаптації дітей.  

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join