Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Disclosure На окупованих територіях Кремль активізував заходи «побєдобєсія»

У Центрі протидії дезінформації повідомляють, що на окупованих територіях України відбувається велика кількість пропагандистських заходів, на яких Росія проводить паралелі між сьогоденням і подіями часів Другої світової війни. Зокрема, «суд ДНР» визнав геноцидом злочини нацистів на території регіону в роки Другої світової. Росію представляють як спадкоємицю «великої перемоги» над нацизмом, а її агресію проти України зображають як продовження цієї боротьби.  

Також на окупованих територіях постійно організовують тематичні акції із залученням громадськості, випускають і транслюють пропагандистські фільми. У ЦПД пишуть, що в такий спосіб кремлівська пропаганда прагне змінити історичну пам'ять і свідомість жителів окупованих територій, втягуючи їх у єдиний російський соціокультурний простір. 

Маніпуляції на тему Другої світової війни Кремль використовує, щоб консолідувати підтримку серед населення та створити образ «зовнішнього ворога». Спекулюючи на темі «героїчного минулого», окупаційна влада прагне відвернути увагу місцевого населення від економічних і соціальних труднощів, а також від репресій, які систематично зазнають «неблагонадійні» жителі окупованих територій.

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join