Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Disclosure . На «автопробіг на підтримку Росії» в Луганській області машини збирали по всій країні.

В день Росії пропагандистські ЗМІ оприлюднили купу новин про святкування цієї дати в так званому «ЛНР», у тому числі, автопробігом по окупованій частині області. Все це, на думку пропагандистів, повинно було переконати глядачів в підтримці Росії з боку місцевого населення. Але фактчекери з самої Росії отримали докази того, що в колоні машин, якф іздили під прапорами загарбника, були машини з кримськими номерами, з Чувашії, з інших регіонів РФ. Вони припускають, що більшість з них належить російським військовим. А ще в колоні їхала машина швидкої медичної допомоги, яку окупанти захватили в українських медиків – і навіть не переклеїли на ній надпис українською мовою.

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join