Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Fake Мешканці Херсона повинні сплачувати за воду в рублях

Окупанти поширюють рахунки з нібито новими реквізитами водоканалу та надсилають головам ОСББ. Скриншоти тарифів і реквізитів опублікував заступник Голови Херсонської обласної ради Юрій Соболевський. Насправді цих рахунків не існує, пише проєкт «Нота Єнота».

«Інформація, зазначена в матеріалі щодо відкриття рахунків в рублях, не відповідає дійсності. В Україні заборонено відкривати рахунки в рублях. Ми перевірили вказані в матеріалі реквізити. Таких не існує. Реквізити фейкові. Просимо прибрати згадування Альфа-Банку з матеріалу та використовувати лише перевірену інформацію, не вводити читачів в оману», — відповів пресцентр Альфа-Банку журналістам «Кавун.City». Крім того, формат рахунку IBAN (International Bank Account Number) не використовується в Росії та для російського рубля.

Фактчекери припустили, що мета окупантів — або дискредитувати комунальне підприємство, або запевнити херсонців, що «Росія тут назавжди». Нагадаємо, раніше пропагандисти робили спробу дискредитувати «Херсонобленерго».

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join