Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Fake Київ відключив газопостачання Запорізької області. Адміністрація Запорізької області просить Росію допомогти з газопостачанням.

Таку «новину» поширили кремлівські медіа з посиланням на депутата Запорізької обласної ради від партії «Опозиційний блок» Євгена Балицького, який перейшов на бік російських окупантів. Росіяни призначили запорізького колаборанта так званим «головою тимчасової громадянської адміністрації» в окупованій частині Запорізької області. Нагадаємо, що це фіктивний орган і «посада», і вони не мають нічого спільного з офіційною українською владою в Запорізькій області.

На сьогодні у Запорізькій області справді проблеми з газопостачанням, без якого станом на 8 липня знаходиться 101 768 абонентів у 137 населених пунктах області. Залишаються відключеними від газопостачання 48 населених пунктів Бердянського та Мелітопольського районів через пошкодження магістрального газопроводу на території Донецької області.

7 липня через пошкодження магістрального газопроводу повністю відключено газопостачання 26 населених пунктів (16 760 споживачів) Василівського та Пологівського районів. Але це трапилося не тому, що Київ відключив газопостачання Запорізької області, а через ведення бойових дій з боку росіян, окупацію частини території та недопуск комунальників області через ворожі обстріли проводити аварійно-відновлювальні роботи на місцях пошкоджень, повідомили у Запорізькій обласній військовій адміністрації.

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join