Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Manipulation Київ має намір мобілізувати 1 мільйон людей

Прокремлівські ЗМІ, серед яких «Ріа Новості», поширили коментар посла так званої «ЛНР» в Росії Родіона Мірошника, що начебто Україна планує мобілізувати 1 мільйон людей для війни з Росією. Родіон Мірошник – колишній генеральний директор Луганської обласної державної телерадіокомпанії, депутат обласної ради від Партії регіонів, заступник глави так званої «ЛНР», ще у 2012 році назвав українців «недорасою». Він прочитав пост у фейсбуку міністра оборони Олексія Резнікова про те, що війна переходить у затяжну фазу і вирішив проявити свій талант «дипломата», перекрутивши слова про нібито план України мобілізувати 1 мільйон людей.

«США та союзники підняли ставки в угоді, Києву потрібно піднімати свою частину – 1 млн солдатів! В угоду під назвою «війна в Україні» вкладалися з кількох сторін - США&UK та ін. дають озброєння, боєкомплект та гроші на виживання, а Україна вкладається «живим товаром» – поставить гарматне м'ясо», – слова Мірошника поширила низка проросійських ЗМІ.

Олексій Резніков зазначив, що з початку війни сталися тектонічні зміни, були запущені процеси, які за потужної допомоги міжнародних партнерів забезпечать нарощування оборонного потенціалу України. У цьому контексті пролунала його заява про один мільйон військових.

«Це стосується і закупівель, і виробництва необхідного. Ми орієнтуємося на потребу забезпечити один мільйон людей, які долатимуть ворога», – поділився Резнікомю Депутатка Верховної Ради Галина Третьякова пояснила у фейсбуку, що «мова йде не про мобілізацію, а про стратегічний запас».

«Держава орієнтується на потреби для одного мільйона війська. Орієнтується, не мобілізує - відкласти паніку!», – прокоментував речник Одеської ОВА Сергій Братчук.

На початок війни чисельність Збройних сил України становила близько 250 тисяч. Відповідно до законодавства України, вона не може перевищувати 261 000 осіб, у тому числі 215 000 військовослужбовців. У законі вказано, що в особливий період ця кількість може збільшуватися за рахунок резервістів та мобілізованих. 25 лютого президент Володимир Зеленський підписав указ про загальну мобілізацію. 3 березня він підписав ухвалений парламентом закон про загальну мобілізацію. Начальник управління персоналу штабу командування Сухопутних військ Збройних сил України Роман Горбач розповів, що мобілізація в Україні триватиме до 24 травня, наразі вона проводиться з меншими темпами, оскільки її показники виконані на 100%. «Мобілізація була оголошена на три місяці, і її продовження буде залежати лише від оперативної обстановки на бойових порядках. Це стосується як офіцерів, так і солдат», – сказав він.

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join