Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Fake Кожна українська жінка та дитина щотижня отримуватиме грошову допомогу

Така інформація шириться у анонімних телеграм-каналах. Зокрема, на каналі «Новини України 24/7». У повідомленнях йдеться, що згідно з новим законом, проте не уточнюється із яким саме, кожна українська жінка та дитина отримуватиме щотижня певну грошову допомогу, а крім цього, — люди зможуть отримати ще й фінансову допомогу від Організації об’єднаних націй. Згідно з повідомленням, розмір допомоги для жінок та дітей щотижня складатиме 25 євро, а виплати від ООН — п’ять тисяч гривень.

Як пишуть фактчекери проєкту «Брехунець», це — неправда. На офіційних ресурсах української влади немає про це жодної інформації. Відповідно, можна зробити висновок, що повідомлення є неправдивим. «Щодо грошової підтримки українців від ООН, то справді, 15 квітня уряд України та Організація об’єднаних націй запустили дві програми виплат вимушеним переселенцям, які потребують додаткового захисту», — повідомляють фактчекери. Проте про щотижневість виплати також не йдеться, а сума може бути іншою. 

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join