Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Disclosure Кіберзлочинці розсилають шкідливі листи на адреси державних органів України.

За даними Держспецзв'язку, державні органи України отримують нові небезпечні листи із темою «Спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері. Інформація щодо наявності вакансій та їх укомплектування». Як повідомляють у відомстві, листи мають вкладення у вигляді XLS-документу, що містить макрос, активація якого призведе до створення на комп'ютері та запуску файлу "write.exe". Через це пристрій може пошкодитись програмою Cobalt Strike Beacon. У Держспецзв'язку активність асоціюють із роботою групи UAC-0056, яка вже була причетна до кібератак на Україну у квітні та березні.

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join