Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Fake Кадирівці взяли в полон лідера «Азову» Андрія Білецького

Таку інформацію поширюють користувачі у соціальних мережах. Як пишуть фактчекери із Mythdetector, фейк почали поширювати наприкінці квітня російськомовні користувачі соцмереж. У дописах ідеться про нібито арешт кадирівцями співзасновника батальйону «Азов» Андрія Білецького. Користувачі Facebook стверджували, що Білецький намагався втекти на гелікоптері, але був спійманий, а кадировці зняли його останнє відео. У публікаціях згадується, що на 2-хвилинному відео Білецький вибачається та звинувачує у всьому Зеленського й додається скрін нібито із того відео. Однак твердження про те, що Андрій Білецький потрапив у полон до кадирівців є фейком. Фактично, розповсюджений відеоролик є уривком з інтерв’ю українським ЗМІ, в якому Білецький переважно розповідає про ситуацію у Маріуполі. 

Детальніше.

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join