Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Disclosure Дипфейки із Камалою Гарріс, створені росіянами

Російська пропаганда, включаючи інтернет-тролів та контрольовані Кремлем медіа, поширювала в американських соціальних мережах дипфейки, спрямовані на дискредитацію кандидатки в президенти США Камали Гарріс. Ці матеріали були створені за допомогою штучного інтелекту.

Про це повідомляє видання Bloomberg, посилаючись на дослідження Microsoft. Журналісти DEV.ua стверджують - у звіті йдеться про те, що тактика російської пропаганди включала фальшиві пости та сфабриковані зображення, які начебто походили від перевірених джерел, але мали на меті поширювати негативну інформацію про Гарріс. Одним з таких фейків було аудіо, де вона нібито обговорювала свого опонента Дональда Трампа.

Однак спроби дискредитації мали обмежений успіх. Досить популярним стало лише одне відео, опубліковане кореспондентом RT на платформі X наприкінці вересня.

Microsoft попереджає, що штучний інтелект стане лише частиною масштабніших цифрових маніпуляцій, спрямованих на вплив під час виборів.

Author: Артур Колдомасов,

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join