Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Fake Дії ЗСУ можуть спричинити техногенну катастрофу через потрапляння в Запорізьку АЕС

Російське МЗС поширило черговий фейк: начебто Україна обстрілює Запорізьку АЕС, і через це загрожує Європі техногенною катастрофою.

«З маніакальною завзятістю ЗСУ обстрілюють найбільшу в Європі Запорізьку АЕС, не дбаючи про її збереження та порушуючи резолюцію та рішення генеральної конференції МАГАТЕ. Очевидно, що українська сторона свідомо веде справу до масштабної техногенної катастрофи. Ми бачимо, що США та їхніх європейських союзників це повністю влаштовує», - заявив представник МЗС РФ Іван Нечаєв.

Це чергове звинувачення, яке не має під собою жодних доказів. Навпаки, саме війська РФ створюють передумови для техногенної катастрофи на АЕС, стягуючи важке озброєння на територію станції. Про це пише StopFake.

Так, 21 липня компанія «Енергоатом» повідомила, що російські окупанти завезли щонайменше 14 одиниць важкої військової техніки з боєкомплектом, а також зброю та вибухівку до машинної зали 1-го енергоблока Запорізької АЕС. Компанія наголосила, що арсенал ввезеної важкої техніки з усім боєкомплектом міститься поряд з обладнанням, що забезпечує роботу турбогенератора – і використання зброї може спричинити вибух на станції.

Раніше «Енергоатом», який контролює всі робочі атомні станції в країні, неодноразово заявляв, що російські сили перетворюють ЗАЕС на військову базу та використовують її як щит. Крім того, окупанти постійно беруть у полон місцевих працівників, є свідчення їх тортур.

Детальніше про ситуацію на ЗАЕС читайте тут.

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join