Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Fake Американське видання Washington Monthly нібито присвятило обкладинку Зеленському, зобразивши його з «набитим пузом»

Прокремлівські телеграм-канали поширюють начебто нову обкладинку американського політичного видання Washington Monthly. На ній зображена святкова вечеря в День подяки: за столом разом з американцями — Володимир Зеленський, який начебто з’їв усі страви і, сидячи з набитим пузом, каже: «Дякую! Але мені потрібно більше!» Це — брехня.

Аналітики VoxCheck узялися за цей кейс і встановили, що жоден із випусків журналу Washington Monthly не мав такої обкладинки. Наприклад, на фейковій обкладинці вказано, що це — номер за листопад-грудень 2023 року. Натомість на справжній обкладинці за цей період зображений американський президент Джозеф Байден. Згадок про Володимира Зеленського на ній немає.

У такий спосіб пропагандисти прагнуть показати, що їхню риторику (скажімо, про «ненависного» Зеленського) також повторюють на Заході. 

Скриншот — VoxCheck
Author: Орест Сливенко,

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join