Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Fake 60% британських заводів закриється через зростання цін на електроенергію, спровоковане антиросійськими санкціями.

Таку тезу поширюють російські ЗМІ з посиланням на дослідження, опубліковане на сайті Bloomberg.

Насправді у статті про те, як стрімке зростання рахунків на електроенергію вплине на підприємців у разі відсутності державної підтримки жодним словом не згадується, що криза спровокована антиросійськими санкціями.

Навпаки, авторка статті Джуліан Гарріс звертає увагу, що такий ризик є, шість із 10 британських виробників під загрозою занепаду через високі ціни на електроенергію.

У статті зазначають, що для уникнення кризи уряд має оголосити про ширший пакет підтримки. «Новому уряду потрібні надзвичайні дії», — сказав Стівен Фіпсон, головний виконавчий директор MakeUK.

Російські пропагандисти полюбляють знаходити міжнародні економічні статті, де йдеться про важкі часи для європейського бізнесу через високі рахунки на комунальні послуги та підводити до того, що цього б не було, якби не антиросійські санкції. Мовляв, від цих санкцій більше страждає Захід, ніж Росія, тому досить їх вводити, подружіться з Росією й отримаєте низькі рахунки на електроенергію та газ.

При тому у російських ЗМІ замовчують, що санкції проти Росії будуть зняті, якщо вона відступить з території України та не вбиватиме цивільне населення та знищувати міста і села.  

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join