Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Fake За гроші Фонду Кадирова відремонтували лікарню у Рубіжному

Таку інформацію поширюють російські ЗМІ. У повідомленнях стверджують, що нібито коштом фонду матері Рамзана Кадирова була відремонтована «занедбана через брак коштів і ресурсів» лікарня в Рубіжному. У медзакладі, за даними росЗМІ, відкрили військовий шпиталь для російських солдатів та жителів міста. Сюжет із екскурсією новим відділенням також оприлюднили у телеграм-акаунті глави Чеченської республіки Рамзана Кадирова. Саме на тому відео бійці з Чечні стверджують, що до їхнього приходу в місті не було «жодної установи, яка могла б надати профільну допомогу».

Однак це — фейк. Як пишуть фактчекери зі StopFake, інфекційне відділення Центральної міської лікарні міста Рубіжне було відновлено коштом Програми розвитку ООН та уряду Японії ще у 2017 році. Голова Луганської військової обласної адміністрації Сергій Гайдай заявив, що до війни це інфекційне відділення міської лікарні в Рубіжному мало сучасне обладнання та вважалося одним із найкращих в Україні.

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join