Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Manipulation З початку контрнаступу Україна втратила до 20% усієї західної бронетехніки, — The New York Times

Російські медіа, а також анонімні телеграм-канали з проросійською риторикою, посилаючись на статтю The New York Times, поширили інформацію, нібито з початку контрнаступу Україна втратила до 20% усієї бронетехніки, яку їй передали західні партнери (йдеться про танки, бойові машини піхоти та бронетранспортери). Проте це — маніпуляція.

На неї звернули увагу фахівці проєкту StopFake. Вони стверджують, що у публікації The New York Times насправді згадується лише про те, що до 20% важкого озброєння включно з його західними зразками, що було використане під час контрнаступу під час перших двох тижнів червня, можуть бути знищеними або пошкодженими ворогом. Автори статті повідомляють, що у подальші тижні рівень українських втрат бронетехніки знизився до 10%, оскільки Україна тоді змінила тактику наступу.

Маніпулюючи іноземними публікаціями, пропагандисти хочуть сформувати хибне враження провалу України на полі бою та показати «неефективність» західної зброї. Однак у цій ситуації навіть у згаданій статті вказано, що низка зразків західного озброєння не використовується під час контрнаступу, а втрати західної техніки перебільшено. 

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join