Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Fake Влада нібито евакуйовується з Харкова

Пропагандисти в медіа поширюють інформацію про те, що українська влада нібито вивозить архіви та експонати з Харкова, готуючись до евакуації, через ймовірну загрозу нового російського вторгнення. Втім це - фейк.

На це звернули увагу в Центрі стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки. Вони з'ясували, що жодних офіційних заяв про "евакуацію з міста" не було опубліковано на вебсайтах місцевої ОВА або міської ради. Також немає жодної інформації про це на каналах комунікації вищого керівництва країни. Більше того, наразі Харкову не загрожує небезпека російського окупаційного вторгнення.

Пропагандисти поширюють подібні фейки, щоб залякати місцеве населення та дискредитувати місцеву владу.

Author: Артур Колдомасов,

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join