Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Fake В Україні готують закон про «асоціацію Польщі та Львівської області»

На російських інформаційних ресурсах та у соцмережах поширюють повідомлення про те, що в Україні нібито збираються підписати законопроєкт про асоціацію Польщі та Львівської області. У дописах нібито цитують слова Володимира Зеленського про те, що «Польща прийде на українську землю не як окупант, а як брат і союзник», і що «не важливо, хто формально є господарем землі, важливим є добробут та процвітання народу, який живе на ній». Це неправда. 

Жодного законопроєкту про асоціацію Польщі та Львівської області не існує. Цитата Зеленського також була вигадана. Водночас в Україні існує закон, що встановлює права та гарантії для громадян Польщі які перебувають на території України. Закон було розроблено на знак подяки польському народу за солідарність та підтримку України в умовах повномасштабного вторгнення Росії. 

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join