Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Fake Україна нібито спланувала теракт у «Крокусі»

Російські ЗМІ поширюють інформацію, що депутат Європарламенту від нідерландської правої партії «Форум за демократію» Марсел де Грааф заявив, буцімто теракт у «Крокус Сіті Холі» організувала й оплатила Україна.

Насправді за терактом у підмосковному «Крокус Сіті Холі» стоїть угруповання «Ісламська держава ― Хорасан», яка взяла на себе повну відповідальність за напад. Це вже підтвердив радник президента США з питань національної безпеки Джон Кірбі.

Щодо Марселя де Граафа, то нідерландський політик звинувачує Україну, не надаючи при цьому жодних доказів. Крім того, він є відкритим русофілом і прихильником Путіна. Також Грааф виступав за припинення допомоги Україні та за зняття санкцій з країни-агресорки. Про це пишуть у Центрі стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки при МКІП. 

Пропаганда продовжує поширювати фейки на тему теракту. Очільник ГУР МО Кирило Буданов зауважував, що в Кремлі вже тричі змінювали версії подій у підмосковному «Крокус Сіті Холі», намагаючись хоч якось прив’язати до теракту так званий «український слід». Вочевидь, агітпроп залучає до цього і європейських лобістів з прокремлівською позицією. Крім цього, з метою звинуватити Україну Кремль запустив дискредитаційну кампанію із залученням ботів. 

• Читайте також: Російський канал НТВ показав фейкове відео, де секретар РНБО України начебто «підтвердив причетність київського режиму» до теракту в «Крокус Сіті Холі» (ДОПОВНЕНО)

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join