Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Fake У військових командирів на Херсонщині знайшли заздалегідь підготовлені медалі «За взяття Криму»

Інформацію про те, що Україна заздалегідь підготувала для своїх військових так звані медалі за взяття Криму поширюються у соціальних мережах. До таких дописів додають нібито фото медалей і посвідчення, яке разом із медаллю міг би отримати військовий.

У публікаціях повідомляється, що операцію «зі взяття Криму» Україна нібито планувала провести навесні 2022 року за підтримки країн НАТО. Проте знайдені медалі. Як і посвідчення до них, фейкові. Як пише StopFake, помітно, що «посвідчення» роздруковане на звичайному принтері, а на самому документі відсутня серія та номер медалі, підпис і печатка Президента України. Також наразі в Україні немає жодної внутрішньої нагороди ЗСУ, якою відзначають саме за подвиг на війні. Крім цього, на те, що «документ» фальшивий, вказує безліч помилок у тексті. Зокрема, «Наказ Президента України», хоча така форма не використовується, адже юридично правильним є поняття «Указ Президента України». Також є помилка у написанні ініціалів президента України. У «документі» вказані ініціали Зеленського як «В.А.», що відповідає «Владимиру Александровичу» російською мовою, проте в українській мові ці ініціали мають писатися як «В.О.».

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join