Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Fake У Німеччині група українців забила юнака до смерті

Відео так званого смертельного побиття ширять у соціальних мережах. Про це повідомляє Європейська правда з посиланням на поліцію німецького Бонна. На відео нібито натовп українців б’є 16-річного юнака в Ойскірхені, що у федеральній землі Північний Рейн-Вестфалія. Мова відео — російська.

Спершу відео поширили в Telegram-каналі, який ширить російську пропаганду про війну Росії проти України. У фейковому повідомленні сказано, що 16-річного волонтера "Даніеля" побили тільки тому, що він розмовляв російською. У поліції заявляють, що не має жодної інформації ні про такий жорстокий напад, тим більше зі смертельним наслідком. Правоохоронці просить людей не поширювати це відео і дуже уважно перевіряти всю інформацію, особливо із соціальних мереж.

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join