Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Fake Російські ракети не пошкоджували Бабин Яр в Києві

Таку тезу поширюють російські пропагандистські ЗМІ. У своїх повідомленнях вони звинуватили у брехні Володимира Зеленського, який нібито збрехав під час свого виступу перед парламентом Ізраїлю, сказавши, що російські ракети вдарили по Бабиному Яру. Як пише StopFake, посилаючись на ізраїльського журналіста агітпроп пише, що на території меморіалу немає руйнувань.

Насправді під час обстрілу Києва 1 березня російська армія обстріляла київську телевежу: одна ракета поцілила в технічну будівлю телецентру, друга — в будівлю «Авангарда», розміщену на території колишнього єврейського цвинтаря. «У будь-якому разі йдеться про обстріл території меморіального комплексу Бабин Яр, а не про те, що було пошкоджено конкретні пам’ятники. За даними Об’єднаної єврейської громади України, від російських обстрілів вже постраждали Харківська синагога (одна з найбільших в Європі), єврейський цвинтар у Білій Церкві та низка інших єврейських об’єктів в Україні», — пише StopFake.

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join