Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Fake Російська ППО збила український літак «АН-26», що перевозив зброю, в небі над Одесою.

Інформацію про це поширюють у мережі. У дописах стверджують, що російська система нібито збила український літак «АН-26» із партією зброї та військової техніки над Одесою. Автори таких дописів посилаються на повідомлення міністерства оборони Росії. Проте це — неправда.

Як пише VoxCheck, доказів збиття літака немає, й взагалі Росія не має можливості збити літак в Одеській області. Зокрема, фейк росіян спростував голова Одеської ОВА Сергій Братчук. Інформацію заперечили і в командуванні Повітряних сил ЗСУ. Доказів збиття «АН-26» немає. Раніше представник Головного управління розвідки Вадим Скібіцький в етері національного марафону повідомив, що росіяни завезли системи ППО на острів Зміїний, що за 130 км від Одеси. Це найближче розташовані російські ППО, які могли б збивати українські літаки в Одеській області. Однак дальність дії комплексу «Панцир-С1» — до 20 км, а «Тор» — до 15 км.

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join