Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Manipulation Працівники ТЦК нібито вбили студента зі Львова, а потім його тіло викинули в Тису

Пропагандистські джерела поширюють інформацію, нібито представники ТЦК викрали та жорстоко побили 20-річного львівського студента Олександра Гашевського, який приїхав на відпочинок у Карпати. Як стверджують пропагандисти, після побиття хлопцю не надали необхідної медичної допомоги, натомість його почали возити по ТЦК в Івано-Франківській області, щоб «оформити справу». Згодом тіло нібито Олександра Гашевського знайшли в річці Тиса. У такий спосіб працівники ТЦК нібито вирішили прикрити вбивство та зробити з хлопця втікача.

Скриншот із пропагандистського телеграм-каналу

Насправді інформацією про зникнення 20-річного Олександра Гашевського під час відпочинку в Карпатах зманіпулювали. 17 липня 2024 року на березі річки Тиса угорські прикордонники виявили тіло чоловіка, у кишені якого знайшли студентський квиток на ім'я Гашевського Олександра. Однак наразі все ще триває ідентифікація тіла. Вже 18 липня у Львові правоохоронці відкрили відповідне кримінальне провадження. 

Батько Олександра Микола Гашевський припускає, що сина могли затримати представники ТЦК. Однак жодних доказів цього немає. Речник Закарпатського ОТЦК та СП Сергій Гудак у коментарі Суспільному повідомив, що інформацію про Олександра Гашевського перевірили в базах і такої особи в територіальних центрах комплектування області не було. 

Також Суспільне звернулося по коментар до пресофіцера Івано-Франківського територіального центру комплектування та соціальної підтримки Дмитра Бойканюка. Він відповів: «Військовослужбовці Верховинського ТЦК не зупиняли, не висаджували та не перевіряли цю особу (Олександра Гашевського. — Ред.). Його ніхто там не бачив і не знає. Він не перебував у Верховинському ТЦК». Речниця Мукачівського прикордонного загону Леся Федорова додала, що прикордонники також не затримували Олександра Гашевського.

Досі тривають офіційні слідчі дії та розшук Олександра Гашевського, а його батьки очікують на результати ДНК-експертизи. Батьки 20-річного хлопця також їздили в Угорщину на процедуру впізнання, проте їм не вдалося ідентифікувати тіло. 

Отже, інформація про жорстоке побиття та вбивство представниками ТЦК Олександра Гашевського не має реальних доказів. Пропагандисти зманіпулювали окремим інцидентом і намагаються представити його як тенденцію, викрививши обставини подій.

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join