Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Manipulation . Фінський президент відмінив вечерю зі шведським королем через промову Путіна, де той порівняв себе з Петром І.

Коли у роспропаганди закінчується фантазія їм на допомогу приходять британські таблоїди. Сьогодні в росЗМІ масово поширили новину про те, що начебто президент Фінляндії Саулі Нііністе з дружиною «стрімко» покинув Швецію, навіть не залишившись на вечірню культурну програму разом зі шведською королівською сім’єю. Начебто фінський президент стрімко полетів додому через те що президент Росії Володимир Путін нагадав про успіхи російської імперії та Петра І у війні зі Шведами. Начебто, він так натякав та погрожував країнам, які зараз збираються вступити в НАТО Всі ці «новини» посилалися на статтю в Daily Mail.

І дійсно, в таблоїді є така стаття, де «погрози Путіна» називають «тими, що заморожують кров» європейських політиків, і що саме через ці погрози, якими «Путін лоскочить нерви» своїх сусідів, свій візит перервав керівник Фінляндії. Але при цьому в самій статті написано, що можливість термінового повернення додому президента Фінляндії шведську сторону попереджали заздалегідь. І що Хельсінкі офіційно заперечують, що президент повернувся додому через будь-які заяви Путіна. Інших доказів, окрім власних думок про те, чому візит скоротили, британське видання не навело. А російські ЗМІ навіть викинули зі статті британського таблоїда згадку про спростування таких домислів та фразу про те, що про можливе скорочення візиту було відомо ще до його початку.

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join