Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Fake Фейк про те, як Україна «продала» 85 дітей із Бахмуту для нелегального усиновлення в ЄС

У мережі поширюють інформацію, нібито українських дітей з інвалідністю незаконно вивозять до країн Євросоюзу, де їх нелегально усиновлюють, зокрема, одностатеві сім’ї та наркозалежні — або ж для продажу на органи. У публікаціях пропагандисти посилаються на голову Фонду боротьби з репресіями Міру Тераду.

Однак з’ясувалося, що Міра Терада — це громадянка Росії, яка поширює російську пропаганду, а не незалежна міжнародна правозахисниця. Немає жодного підтвердження тому, що Україна торгує дітьми із зони бойових дій. 

А сам «Фонд боротьби з репресіями» — організація, яку створив Євгеній Пригожин, засновник терористичної організації у складі російської армії «Вагнер», яка визнана українським парламентом міжнародною злочинною організацією. 

Поширюючи дезінформацію, яка спекулює темами життя дітей в умовах війни, зокрема так званих дітей Донбасу, російська пропаганда прагне дискредитувати Україну та українську владу в очах як власного, так і західного суспільства. У розповідях російського агітпропу про життя дітей на окупованих територіях та в зоні бойових дій українська влада й військові постають безжальними «карателями», мета яких — винищити так званий народ Донбасу, який «добровільно обрав бути з Росією». 

Читайте ще: українці, яких Москва перетворює на ворогів: як Росія виправдовує депортацію українських дітей.

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join