Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Manipulation Британський полковник стверджує, що Україна не зможе повернути Крим

Пропагандисти поширюють інформацію, нібито екскомандувач британського контингенту в Афганістані, полковник Річард Кемп у своїй авторській колонці для The Daily Telegraph заявив, що Україна не зможе захопити Крим. Мовляв, Кемп «розвіяв мрії України». Це — маніпуляція.

На неї звернули увагу аналітики StopFake. Вони зʼясували, що матеріал Кемпа під назвою «Повний крах Росії є дивовижно близьким» немає згадок про те, що Україна не зможе повернути анексований раніше Крим. Навпаки — полковник підсумовує, що Україна зможе повернути півострів та «досягти повного краху путінських сил, але лише за умов нашої підтримки». У колонці Кемп наголошує. що всупереч очікуванням багатьох, українці й надалі успішно чинять спротив проти російських солдатів. Він здивований тим, що багато західних спостерігачів все ще недооцінюють Україну та зазначає, що «уряд Зеленського не злякався, а підбадьорився. Київ відкрито готує власний великий удар проти російських сухопутних військ цієї весни». Також полковник каже, що «дуже шкода, що можливість повного краху Росії залишається в межах досяжності». 

У такий спосіб пропагандисти намагаються деморалізувати українське суспільство та переконати у тому, що Європа втомилася від допомоги Україні. Мовляв, Захід не бачить прогресу, а українські збройні сили  некомпетентні. «Детектор медіа» вже писав про те, як росіяни неодноразово намагалися використовувати проти України висловлювання та матеріали іноземців, вириваючи слова з контексту.

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join